Avereest laat onnodig punten in Kampen achter
18 november 2006

Zwak begon Avereest 11e aan de wedstrijd in Kampen tegen KHC, 4e op de ranglijst in de 3e klas C zaterdag. De mannen van Herman van de Beld kwamen steeds iets tekort bij de een tweetjes. Constant balverlies en geen opbouwende combinaties op een enkeling na.
Ramon Katoele, uit de A's , bevocht de positie op de rechterflank waar hij goed uit de verf kwam. Helaas verzuimde hij in de 20e minuut zijn ploeg op voorsprong te brengen na de keeper van KHC uit te spelen en daarna de bal recht op een verdediger te schieten. KHC goed en wel van de schrik te zijn gekomen namen, 1 minuut later, de leiding middels Henry van Wijhe die een corner helemaal vrij stond en zo zijn ploeg op voorsprong bracht 1-0. Exact 21 minuten later bouwde KHC met een prima uitgespeelde kans de voorsprong op naar 2-0. Murat Orman verraste doelman Robert Jan Hummel hiermee. In de tweede helft zag men uit de hoek van de Kampenaren geen enkel stukje voetbal meer van wat zij voordien lieten zien. Het leek wel of de mannen van trainer Egbert Kragt de overwinning op zak hadden.
Dat gaf Avereest de moed om er toch nog voetbal van te maken. Ze bleven aandringen en kregen een paar fraaie kansen om gelijk, of liever gezegd, met de overwinning naar huis te gaan. Maar niets is minder waar, de aansluitingstreffer van de voet van Erik Mostert, op aangeven van Johan Heukels, kwam wat aan de late kant 90 (+3) minuut. Geel voor Erik Post en een Rode kaart voor Murat Orman, beiden KHC,wegens het gemeen onderuithalen van Marcel Baas. Door deze nederlaag is Avereest de rode lantaarndrager in de 3e klasse C zaterdag.

Henry van Wijhe (21) 1-0
Murat Orman (42) 2-0
Erik Mostert (90+3) 2-1

Bron: Avereest

'21  1-0  Henry van Wijhe
'42  2-0  Revelino Sabono
'91  2-1  Erik Mostert