HTC-Den Ham (2-2)
18 november 2006

Terwijl HTC de laatste 5 wedstrijden het met twee punten moest doen na een goede start, was bij Den Ham het omgekeerde aan de hand. Na een slechte start pakt de ploeg de laatste weken veel punten met goed verzorgd combinatievoetbal.

Om de aansluiting met de bovenste helft met de ranglijst in het zicht te houden was winst, zeker voor de door pech achtervolgde Zwollenaren, een absolute noodzaak. HTC ging dan ook goed van start. In de 17e minuut was HTC voor het eerst echt gevaarlijk, toen Joris de Wilde spits Coen Dunnink lanceerde. De laatste kon de bal, vrij voor keeper Jacobs, niet goed onder controle brengen waardoor deze kans verloren ging. Ook Den Ham liet zich niet onbetuigd en probeerde door combinatievoetbal de HTC defensie uit elkaar te spelen. Het was echter HTC dat in de 35e minuut een 1-0 voorsprong nam. Het was Joris de Wilde die een vrije trap van Mark de Boer achter keeper Jacobs wist te doen belanden. Enkele minuten later was het echter weer gelijk. Balverlies van Sander van Haarlem op eigen helft luidde een counter in van Den Ham. Met een prachtige pass wist Jorrit Slotman de bal achter de HTC defensie te brengen, waarna Gerjan Blekkenhorst de gelijkmaker achter HTC goalie Martijn Kist schoot.

In de tweede helf was het Den Ham dat het initiatief nam. Tim Nijzink zette zijn ploeg op 1-2 met een prachtige lob, volgens velen eigenlijk een mislukte voorzet. HTC stroopte de mouwen nog eens op en werkte hard. Vanaf de 70e minuut werd hier ook goed voetbal aan gekoppeld. Bij een scrimmage werd de bal tot twee keer van de Den Hamse doellijn gehaald, een minuut later was het de ingevallen Randy van de Bosch die op maat werd bediend door Coen Dunnink en zijn inzet op de binnenkant van de paal zag belanden. Toch kreeg HTC loon naar werken. In de 80e minuut wist Raymond Hooiveld invaller Wesley van de Bosch met een uitstekende dieptepass richting Den Ham doel te sturen. De HTC aanvaller bleef oog in oog met keeper Jacobs koel en maakte de dik verdiende gelijkmaker. Beide ploegen leken hier tevreden mee te zijn.

Vervelende bijkomstigheid waren de blessures voor Coen Dunnink en Roy van de Wetering, welke zich ernstig laten aanzien. Met vleugelspits Pieter Blom meegerekend mist trainer Marco Onderberg dus drie aanvallers.

Bron: svHTC

'35  1-0  Joris de Wilde
'44  1-1  Gerjan Blekkenhorst
'55  1-2  Tim Nijzink
'79  2-2  Wesley van den Bosch