Avereest laat weer punten liggen.
11 november 2006

Een kwartier lang zag het ernaar uit dat Avereest de draad weer had opgepakt om zich in de middelste regionen van de 3e klas C te handhaven, maar niets is minder waar. Een prachtig uitgespeelde kans werd na 5 minuten verzilverd door Jan Fictorie uit een voorzet van Erik Mostert, die de doelman op het verkeerde been zette. Dat gaf perspectief voor de thuisploeg om zich pak slaag van vorige week te doen vergeten in en tegen Bergentheim. Wythmen werd wakker en begon terug te vechten en creëerde zo kansen middels de sterk spelende Stefan Poppe die in de 24e minuut de goalie, Robert Jan Hummel, het moeilijk maakte. De vervanger van de geblesseerde doelman Jan Westerman hield het doel schoon tot aan de 38e minuut. Door een verdedigingsfout konden de mannen van trainer Joshua Nijland de stand middels Sander van Gurp gelijk trekken. Wythmen hield de draad goed vast, zette Avereest steeds meer onder druk en wist zo een seconde voor het rustsignaal een voorsprong op te bouwen via de voet van Ruben de Jong 1-2. De thee had Wythmen goed en wel weggeslikt of de score stond 2 minuten in de tweede helft al op 1-3, wederom door Sander van Gurp die zo ook de eindstand bepaalde. Wythmen wisselde zo zijn een na onderste plaats een stuk hogerop. Prima fluitende arbiter Eenink uit Zelhem zag zich genoodzaakt 2 gele kaarten aan Ruben de Jong en Sander van Gurp, beide spelers van Wythmen, te geven wegens overtredingen. Zorgen alom voor Herman van de Beld die de ziekenboeg nog maar niet leeg ziet lopen. Pupil van de week, Bas Dragt mocht de aftrap verrichten. Volgende week gaat Avereest op bezoek bij KHC in Kampen.

Jan Ficrtorie (4) 1-0
Sander van Gurp (38) 1-1
Ruben de Jong (45) 1-2
Sander van Gurp (47) 1-3.