Spectaculair slot bij Lemele – CSV ‘28
4 november 2006

De neutrale toeschouwer merkte in het begin beslist niet dat er deze middag een wedstrijd gespeeld werd tussen de (mede-)koploper en de nummer laatst.
Thuisploeg Lemele begon energiek aan dit duel en al in de eerste minuut kreeg het de kans om CSV op achterstand te zetten. Spits Harry Warmelink kon, na een hoge bal uit de Lemeler achterhoede, deze uitstekende kans echter niet benutten. Dezelfde speler wordt daarna nog eens gevaarlijk via een vrije trap, die CSV-doelman Luc Jonker bekwaam pareert. Na een kwartier moet CSV al wisselen als Yavuz Özdemir na een tweetal botsingen het veld geblesseerd verlaat. Laurens Dolleman neemt zijn plaats in. De hele eerste helft krijgt CSV weinig echte kansen. Jeroen Soppe (na een combinatie met Roger Knoops en Raymond Lachenal) schiet over en ook Raymond Lachenal kopt, na een goede voorzet van Roger Knoops, over het doel. En verder nog een doelpoging van de uitstekend spelende Pascal Frederiks, die door de doelman van Lemele wordt voorkomen. Lemele krijgt in de extra tijd van de eerste helft nog een dot van een kans, maar Gerwin Krijt schrikt hier blijkbaar zo van, dat hij deze vrije kans jammerlijk mist.
CSV begint de tweede helft agressiever met een gevaarlijk schot van Elvin Matuankotta, maar het wordt in de 50-ste minuut wel op achterstand gezet. Jeroen Broekroelofs verspeelt bij het uitverdedigen de bal en tracht zijn fout te herstellen. Echter wel ten koste van een strafschop. Een kolfje naar de hand van Gerwin Krijt die dit buitenkansje voor Lemele hard, maar beheerst benut (1-0). Lemele probeert dan door te drukken, maar CSV houdt stand. Met nog twintig minuten te gaan gooit trainer Bauke Pot het over een nadere boeg. Hij wisselt Edgar Dolleman voor aanvaller Hasan Duman en vijf minuten later moet ook nog eens Laurens Dolleman met een blessure het veld verlaten. Voor hem komt Dexter Cicilia in het veld. CSV gaat nu pressie spelen en laat dan pas zien wie de betere ploeg is. Er komen kansjes voor CSV (o.a. Hasan Duman en Dexter Cicilia) maar ook Lemele wordt, meestal via de lange bal, soms gevaarlijk. Toch is het CSV dat tien minuten voor tijd gelijk kan maken. Na goed doorzetten op rechts van Raymond Lachenal, kan Elvin Matuankotta de gelijkmaker inschieten (1-1).
CSV wil daarna nog meer en Lemele loert op de counter. Zo krijgt Lemele via invaller Jarco Smit nog een kans die gekeerd wordt door Luc Jonker en ‘smoort’ een minuut voor de reguliere speeltijd verstreken is een schot van CSV-spits Hasan Duman in de verdediging van Lemele. Scheidsrechter Compagner trekt veel extra tijd bij, waarin nog veel zal gebeuren. Eerst in minuut 92 een overtreding op Raymond Lachenal waarvoor CSV ten onrechte geen strafschop krijgt. Dan in minuut 94 een strak schot van Hasan Duman, wat goed wordt verwerkt door de keeper van Lemele. CSV houdt de druk vast en krijgt vlak na elkaar twee corners te nemen. Bij de tweede, in minuut 96, maakt Jeroen Broekroelofs zijn fout goed door het winnende doelpunt voor CSV in te koppen (1-2). Doordat ook Hatto Heim wint, blijft CSV gedeeld eerste.

Opstelling CSV ’28:
Doel: Luc Jonker.Verdediging:Jelle Schulting, Arnie Pot, Jeroen Broekroelofs en Edgar Dolleman (63. Hasan Duman). Middenveld: Roger Knoops, Pascal Frederiks, Jeroen Soppe en Yavuz Özdemir (15. Laurens Dolleman 67. Dexter Cicilia). Voorhoede: Raymond Lachenal en Elvin Matuankotta.

Door: Maurits Vermeulen