Lemele onderuit in slotfase
4 november 2006

Lemele speelde zaterdag een fantastische wedstrijd tegen de koploper van 3c, CSV '28 uit Zwolle. Ondanks de nederlaag waren vriend en vijand het erover eens dat de mannen van trainer Gert Jan Karsten meer hadden verdiend, maar zoals zo vaak in het voetbal werd de nummer laatst niet beloond voor de geweldige prestatie.

Lemele had vooraf het systeem veranderd en speelde maar met 3 verdedigers en probeerde waar mogelijk gelijk druk naar voren te zetten. Alleen de backs konden af en toe een opbouw verzorgen, maar verder moest CSV veel naar de lange bal grijpen. Iets wat ze duidelijk niet leuk vonden.

De ruststand was 0-0 maar Lemele vergat op 1 of misschien zelfs 2-0 voor te komen. Harry Warmelink mist een grote kans in de eerste minuut. alleen voor de doelman schiet hij te gehaast en snoeihard over. Peter Talen ziet Arjen Stoeten over het hoofd en vlak voor rust heeft Gerwin Krijt veel meer vrije tijd dan verwacht en vergeet hij de baal rustig aan te nemen en breed te leggen.

Vaak is de wet dat als je zelf niet scoort de tegenstander het doet, maar CSV speelde zo slecht dat ook na de rust Lemele de bovenliggende partij blijft. In de 70e minuut maakt de voorstopper van CSV een fout en corrigeert dit met een sliding van achteren. Strafschop Lemele! Krijt schiet goed binnen. Dan gaat CSV eindelijk aanvallen en door 1 tegen 1 te spelen komt Lemele onder druk in het laatste kwartier. De kwaliteiten van spelers als Soppe, Pot, Frederiks, Knoop geven nu ook de doorslag. de 1-1 valt 2 of 3 minuten voor tijd en in de 96e minuut maakt de voorstopper uit een corner de winnende goal.

Totaal onverdiend voor een ploeg die met zoveel kwaliteit geen uitgespeelde kans wist te creeren. Echter CSV is op deze manier een duidelijke titelkandidaat en Lemele blijft op de laatste plaats staan.

Volgende week komt wederom een Zwolse ploeg naar Lemele. Om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen HTC.

Bron: Lemele

'50  1-0  Gerwin Krijt
'80  1-1  Elvin Matuankotta
'96  1-2  Jeroen Broekroelofs