WZC en Nieuwleusen naar remise 2-2
4 november 2006

WZC en Nieuwleusen maakten er een waar spektakelstuk van dat eindigde in 2-2. Daarmee kon WZC wel mee leven, al was trainer Marcel van der Steege van Nieuwleusen het daar niet mee eens, hij zag dat Nieuwleusen ontzettend veel kansen had gemist deze middag.

Het begin was boeiend, zoveel kansen en mogelijkheden zie je eigenlijk alleen maar in 90 minuten, beide elftallen hadden de mogelijkheid om een 3-3 tussenstand op het scorebord te toveren als alle kansen waren benut. De 1-0 voor WZC viel al na 5 minuten, Albert Henk Tessemaker kreeg een vrije trap te nemen, Erik van Dijk verlengde de bal met het hoofd en gaf daarbij Jordi Koerhuis geen kans 1-0, Nieuwleusen protesteerde nog wel voor buitenspel maar de maker stond zeker niet in buitenspelpositie, zodat scheidsrechter Groeneveld terecht de treffer goedkeurde. Maar de toon was gezet, Nieuwleusen gaf meteen veel druk op het doel van WZC, een vrije trap van Christian Roo kon nog ternauwernood door doelman Van Dijk uit de hoek worden geslagen, de aanval die nog voortduurde was nog niet ten einde, Tom Odink knalde in goede positie op de paal. Nog weer een minuut later ontsnapte Wiebe Brandsema aan de verdedigers van WZC, in tweede instantie knalde ook hij buiten bereik van doelman Van Dijk op de paal. In de aanval daarop van WZC, kreeg Albert Henk Tessemaker de bal ruim buiten de zestienmeter, omspeelde een middenvelder, haalde laag en hard uit en de bal verdween onder Koerhuis in het doel 2-0. Jeroen Steenge was dicht bij de 3e treffer toen uit een hoekschop de bal bleef hangen in de zestien, zijn schuiver met links was te zacht. Na een half uur spelen kreeg Nieuwleusen een vrije trap, onrust in de verdediging van WZC, de bal komt bij Tom Odink, zijn uithaal spatte uiteen op de lat, opnieuw had WZC in deze fase over geluk niet te klagen. In blessuretijd kwam Nieuleusen dichterbij, Arjan Visscher wurmde zich langs een verdediger op de zijlijn, zijn voorzet kon simpel worden ingetikt door Tom Odink 1-2.

Bron: WZC Wapenveld

'5  1-0  Erik van Dijk
  2-0  Albert Henk Tessemaker
  2-1  Tom Odink
  2-2  Onbekende Speler