Verslag WZC - HTC 3-1
16 september 2006

WZC behaalde een knappe overwinning op de medekoploper HTC uit Zwolle.

De eerste helft was van een matig niveau, er kwamen bijna geen kansen en daarom kwam de wedstrijd eigenlijk nog niet op gang. Mogelijkheden waren er voor Raymond Hooiveld, hij zag een afstandsschot van richting veranderen, maar gelukkig voor WZC zeilde deze over. Slecht uitverdedigen van HTC, brengt Gert Wim van de Esker in een goede mogelijkheid, de spits wachtte te lang met het afspelen van de bal waardoor de kans verdween. Een kleine 5 minuten voor de pauze, kwam WZC massaal naar boven, opnieuw kon een overtal situatie niet worden uitgespeeld.

De tweede helft was nog geen minuut oud, toen de gehele bank van HTC opveerde na een doelpunt van Joris de Wilde, scheidsrechter Schuyl zag echter een handsbal waardoor het feest niet doorging voor de gasten. WZC was meteen weer wakker en kwam ook op voorsprong, een verre bal op Ronald Burgmeijer, de spits omspeelde een verdediger van HTC, ging alleen op Folkher Langejans af en met een bekeken balletje buitenkant voet passeerde hij de verslagen keeper 1-0. HTC probeerde snel de gelijkmaker te forceren maar liep steeds stuk op de verdediging van WZC, die stond vanmiddag als een huis en gaf niets weg. Jeroen Steenge had na een doorkopbal van Ronald de 2-0 op de voet, het vizier stond niet op scherp waardoor de bal hard over ging. HTC nam meer risico en gaf achterin veel ruimte weg, WZC profiteerde daar optimaal van, de tweede treffer kwam op naam van Pascal Kamphuis, hij omzeilde buitenspel, een listige pass van Arjan Eikelboom bereikte de geslepen middenvelder, met een lage schuiver liet hij Langejans kansloos. In de 86e minuut deelde opnieuw Kamphuis de genadeklap uit, een aanval over veel schijven brengt de bal bij Burgmeijer, de spits hield het overzicht en zag Pascal komen, met een hard schot dat via de binnenkant van de lat in het doel plofte bracht hij de Berga-Boys op 3-0. HTC geloofde het toen wel, ondanks het aandringen kreeg men pas in de extra tijd de treffer, het was te laat, en na 95 minuten voetbal kon WZC opnieuw drie punten bijschrijven en werd de koppositie gehandhaafd.

Bron: WZC Wapenveld

1-0  Ronald Burgmeijer
  2-0  Pascal Kamphuis
'86  3-0  Pascal Kamphuis
'90  3-1  Raymond Hooiveld