Swift’64 – HTC 3-0 (door: HTC)
13 november 2010

Voor HTC was de opdracht vooraf duidelijk op deze winderige en regenachtige zaterdagmiddag. Er moest gewonnen worden om aansluiting te behouden met koploper Swift’64. HTC startte fel, maar was verdedigend erg kwetsbaar in de eerste 10 minuten. Doordat er niet scherp werd gedekt stond het na 12 minuten al 2-0 voor de thuisploeg. De slimme spits Meloudi Zaki trof tweemaal doel door op de juiste momenten weg te sluipen bij zijn tegenstanders. Door deze tegenslagen leek de opgave al bijna onmogelijk voor HTC. HTC begon hierna echter beter te voetballen en creëerde enkele mogelijkheden. Ook Swift’64 bleef gevaarlijk door snelle uitbraken. Voor rust had HTC toch twee keer moeten scoren. Sander Zuidema en Iljas Baltes kwamen in de zestien meter in een goede positie om te scoren maar lieten dit echter na. Na rust ging HTC wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer. Enkele mogelijkheden werden gecreëerd maar ook het geluk zit de laatste weken niet mee. De bal valt telkens net langs de verkeerde kant van de paal. In een tegenaanval wordt onnodig een corner weggeven, uit deze corner is opnieuw Zaki trefzeker die voor zijn man komt en de bal inkopt. Hiermee zijn de aanvallende wissels die gepland stonden eigenlijk van geen nut meer. Toch wordt er volop de aanval gekozen door HTC, waarin weinig echt grote kansen worden gecreëerd en zelfs de eretreffer er niet meer inzit. Conclusie is dat Swift’64 lijkt af te stevenen op het kampioenschap, al is dat nog een lange weg en zal HTC zich moeten herpakken en vertrouwen moeten opdoen in de laatste wedstrijden voor de winterstop, om zo een leuke tweede seizoenshelft tegemoet te gaan.