Onnodige nederlaag voor KHC
16 september 2006

KHC begon vrij scherp aan de wedstrijd, en had gedurende het eerste kwartier een veld overwicht. Kansen waren er voor Revelino Sabono die wel hard werkte maar niet echt doeltreffend was, door een dot van een kans te missen. CSV’28 ging beter voetballen en dat resulteerde in een doelpunt in de 15e minuut via een vrije schop die door gekopt werd door Raymond Lachenal die fraai 1-0 scoorde. Wederom kreeg KHC hierna kansen en ook Ramon Abma heeft moeite met scoren want hij miste enkele prima kansen die of net naast of over gingen. In de 30e minuut kwam KHC toch verdient op gelijke hoogte via een mooi doelpunt van de jonge Erik Post die goed speelde. KHC heeft moeite om dan de organisatie te houden, want direct vanaf de spelhervatting kreeg CSV’28 een dot van een kans om weer op voorsprong te komen. KHC leek toch met een voorsprong de kleedkamer in te gaan maar Abma kopte net over. In de tweede helft met de van een blessure terug komende Patrick Post voor de geblesseerde Gert-Jan Jansen, probeerde KHC wel druk te zetten, maar CSV’28 voetbalde beter en kreeg enkele kansen. Na ongelukkig balverlies van Pieter Smit was het Yuvos Ozdemir die in de 53e minuut CSV’op voorsprong zette. Toch kwam KHC weer op gelijke hoogte, de vrije schoppen specialist Dennis Maurer nam een vrije schop zeer fraai en scoorde de 2-2 via binnenkant paal. Maar zoals zovaak was weer de concentratie even zoek want direct vanaf de aftrap kwam KHC weer achter. Marco van Dijk schatte een situatie fout in en de bal ging over keeper Patrick Mulder heen die niet goed stond opgesteld 3-2 doelpunt Arnie Pot. Die zelfde speler mocht ook nog 4-2 scoren via een makkelijk gegeven strafschop toegekend door de verder vrijgoed leidende scheidsrechter Gert Maneschijn uit Daarlerveen.

Enig minpuntje was het optreden van de assistent scheidsrechter van CSV’28 die ook vlagde als de bal niet over de zijlijn was. Hierdoor ontstond er toch even wat onnodige irritatie, in deze verder sportieve wedstrijd.