sv HTC - sv Zalk 09-10-2010 4-2 (door: HTC)
9 oktober 2010

HTC trad op zaterdag 9 Oktober aan tegen sv Zalk. Op papier leek de overwinning snel te zijn bijgetekend maar op het veld bleken de krachtsverhoudingen niet veel te verschillen. HTC heeft meer kwaliteit maar dat was alleen bij vlagen terug te zien. HTC startte sterk, door gelijk druk naar voren te zetten en kansen te creeren. Toch scoorden de gasten uit Zalk als eerste, een afstandschot werd van richting veranderd en viel achter HTC-keeper Thierry Wtenweerde in het net. Hiermee leek HTC toch echt wakker geschud, binnen een minuut lag de bal ook aan de andere kant in het net. Iljas Baltes scoorde na goed voorbereidend werk van Coen Dunnink. De 2-1 viel na goed onderscheppen van Raymond Hooiveld. Hij bediende Iljas Baltes die met een fraaie voetbeweging zijn tegenstander passeerde en de bal in het doel volleerde. Zalk leek op dat moment rijp voor de genadeslag, die niet volgde. Uit een vrije trap tien minuten voor de rust scoorde Zalk uit het niets opnieuw. Topscorer Aart Schreuder zette de 2-2 op het bord. In de tweede helft was HTC de ploeg die het meest aanspraak maakte op de winst in deze partij. Zalk bleef echter vechten en hield goed stand. In de 59e minuut viel de verlossende 3-2 voor HTC, Coen Dunnink werd met een prachtig steekpassje vrij gezet voor de keeper. Met een mooie krul om de keeper van Zalk heen scoorde Coen Dunnink de bevrijdende 3-2. Hierna werden er een aantal goede mogelijkheden gemist, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef zitten. Zalk kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar kon geen echte vuist maken. In de slotminuut tekende Iljas Baltes zijn 3e treffer van de middag aan en zette de einduitslag op 4-2. Een zwaarbevochten overwinning op een felle tegenstander. Volgende week speelt HTC uit tegen Wilsum, waar na het verlies van vorig jaar(2-1) alles op alles zal worden gezet om de koppositie te behouden.