Zuur verlies voor Wilsum (door: Wilsum)
2 oktober 2010

Wilsum heeft zaterdag het deksel flink op de neus gekregen door op eigen veld met 0-3 te verliezen van ZAC. Stond het bij rust nog 0-0 en waren de beste kansen voor Wilsum, na 90 minuten waren de druiven heel zuur toen de ploeg met lege handen achterbleef. Wilsum was de eerste helft de bovenliggende partij, bij vlagen speelden de oranjehemden goed voetbal. ZAC ging daar in mee, maar de kansen waren voor de thuisploeg. Stefan Kuiper was gevaarlijk met een schot vanaf de tweede lijn en William Kaminyoge schoot voorlangs terwijl het publiek al rekende op een doelpunt. Trainer Ester wist dat er vandaag wat te halen viel. Wilsum had vlak na rust op 1-0 moeten komen, maar Wiljan van Zuthem schoot nipt over toen hij alleen op de keeper af kwam. In het vervolg kreeg Wilsum zoals gezegd het deksel op de neus. ZAC kreeg drie kansen en ging daar uiterst effectief mee om. Tussen de bedrijven door was ook de scheidsrechter bepalend toen Henry van de Wetering de diepte in werd gestuurd alleen op de keeper af. De verdediging van ZAC trok aan de noodrem, maar de scheidsrechter besloot alleen een vrije trap te geven. De ploeg kan tevreden zijn op het spel, maar was vandaag de ongelukkige. Scoor je zelf niet, dan scoort de ander wel. Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij vv Kampen.

Bron: Wilsum

0-1  Roger Knoops
  0-2  Robin Gosen
  0-3  Rolo Oosterwolde