S.C.D.’83 verliest met 1-0 van Bergentheim
4 april 2009

S.C.D’83 had vooral in de eerste helft in Bergentheim op het sportpark Moscou voor een verassing kunnen zorgen tegen de plaatselijke favoriet. Bergentheim met de druk op de schouders om te moeten winnen van S.C.D.’83 om de 2e periode titel te kunnen pakken speelden de eerste 45 minuten slecht. De ploeg mocht dan ook met de rust blij zijn dat de Dedemsvaarters niet op voorsprong stonden want de meeste dreiging en mogelijkheden gingen kwamen van de geel-blauwen. Na een kwartier nadat Nexhat Berisa een voorzet ineens over knalde leek het erop dat onder druk van Erik Wencker Gert van der Weide zijn eigen doelman zou passeren voor Bergentheim het liep dit met een sisser af. In de 26e minuut had S.C.D’83 pech Jeroen Kroes kopte de voorzet van Antuma snoeihard op de paal. Gelijk erop was het weer alle hens aan denk voor het doel Karel Pullen de hoog voorgezette corner van Richard Tempelman werd door Berisa terug gekopt Kroes schoot via de verdediging rakelings naast. Pas na een half uur spelen kwam de thuisploeg er gevaarlijk uit Ronnie Hakkers bediende Wilco Eggengoor die hard op de vuisten van doelman Hiddink schoot. In de slotfase van het eerste part was het weer Jeroen Kroes die doelman Karel Pullen op de proef stelde pas in tweede instantie kreeg hij de bal onder controle. Ruststand 0-0

In het tweede gedeelte trof S.C.D.’83 een ander Bergentheim aan dat met het wegtikken van de tijd meer en meer het heft in handen nam en de kansen kregen op de voor hen o zo belangrijke treffer. Het was toch S.C.D’83 dat na een kwartier spelen het feestje voor de thuisploeg nog leek te verstoren op aangeven van Tempelman mikte Jeroen Kroes vanuit redelijk positie te hoog en Nexhat Berisa zag zijn kopbal rakelings naast. Na deze actie’s was het gebeurd met S.C.D.’83 die meer en meer in de problemen kwamen en moesten toezien dat kansen voor de tuisploeg toenamen. Het was Edwin Slot die na de combinatie met Wilco Eggengoor doelman Hiddink met nog twintig minuten te gaan de 1-0 binnen schoot. Bergentheim verzuimde daarna om verder afstand te nemen van S.C.D.’83 Ronnie Hakkers lobte de bal tegen de lat en invaller Eddy Eggengoor zag zijn schoot op de lat belanden. Bij S.C.D.’83 kwamen Marc Zuidema en Martijn Hamhuis nog in de ploeg voor Harold Pouls en Erik Wencker. Kleine kansjes waren er nog voor de geel-blauwen Richard Tempelman en Berisa schoten naast. Op grond van de tweede helft een terechte overwinning voor de thuisploeg die daarmee de tweede periode pakten

Bron: SCD'83

1-0  Richard Tempelman