WZC Wapenveld - HTC (3-1)
16 september 2006

Na de uitstekende teamprestatie van vorige week, thuis tegen Avereest, waar een 2-0 achterstand alsnog in een 3-2 winst werd omgebogen, stond vandaag de uitwedstrijd tegen het Wapenveldse WZC op het programma. Hoewel WZC bekend staat als een buitengewoon lastige tegenstander zijn er de laatste jaren goede resultaten behaald door de Zwollenaren. Men reisde dan ook vol zelfvertrouwen af naar de Veluwe.

Vanaf de aftrap was het HTC dat het initiatief nam. Al in de 2e minuut was er een mogelijkheid voor HTC toen Edwin Kwakkel de bal goed teruglegde op Coen Dunnink, deze wist echter niet doeltreffend af te ronden. HTC had en behield een veldoverwicht en creëerde veel halve kansen zonder echt te overtuigen. Verdedigend had HTC de zaken uitstekend op orde voor de rust. De gastheren kwamen pas in de 37e minuut voor het Zwolse doel, toen HTC keeper Folkher Langejans de bal bij een Wapenveldse aanvaller in de voeten schoof bij het uitverdedigen. Drie minuten later was er opnieuw een kans, toen balverlies van HTC op het middenveld ene grote kans voor WZC inluidde.

Ook na de thee kwam HTC goed uit de startblokken. In de 46e minuut werd een voorzet door Mark de Boer en een hier op volgend doelpunt van Raymond Hooiveld om onbegrijpelijke reden afgekeurd door de warrig leidende scheidsrechter Schuyl. HTC was hierdoor even van slag en WZC profiteerde hiervan door in de 50e minuut de leiding te nemen. Na een corner van HTC werd de afgeslagen bal opgepikt door WZC en was het Ronald Burgmeijer die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. HTC bleef op zoek naar de gelijkmaker en moest hierdoor meer ruimte achterin weggeven. WZC wist hier nog twee keer van te profiteren voordat Raymond Hooiveld de spreekwoordelijke eretreffer liet aantekenen. Eindstand daarom 3-1.

Bron: svHTC

1-0  Ronald Burgmeijer
  2-0  Pascal Kamphuis
'86  3-0  Pascal Kamphuis
'90  3-1  Raymond Hooiveld