Mariënberg geeft ASC’62 voorsprong in titelstrijd
11 april 2009

ASC’62 werd de grote winnaar in het paasweekend. Mede dankzij de voetballers uit Mariënberg. Zij hielden mede-koploper Den Ham op een gelijkspel. Met nog drie wedstrijden te spelen hebben zij nu een kleine marge van 2 punten voorsprong. De tijd zal leren of het genoeg is. Niet iedereen was tevreden bij Mariënberg, maar dat is zo technisch gedoe om daar nu over uit te weiden. Het resultaat tegen koploper Den Ham mocht er zijn. Tegen de ‘grote’ ploegen hebben de roodzwarten uitstekend geacteerd. De punten werden verspeeld tegen de ‘mindere’ goden in deze competitie. Desondanks is er veel winst geboekt onder trainer Jeroen Booijink. De basis is gelegd voor nieuwe successen. De oude roes werd opgezocht en gevonden onder nieuw elan. Dit seizoen nog zonder prijzen maar er gloort weer hoop, de zon is terug op het Westerpark. De zon scheen ook volop in Den Ham, in een mooi voorjaarszonnetje was het genieten. Den Ham moest, punt(en)verlies zou de zicht op de titel in gevaar kunnen brengen. De thuisploeg was er niet gerust op want Mariënberg kwam op bezoek. Niet echt een tegenstander waar je vrolijk van wordt. Na 90 minuten was Den Ham de verliezer en Mariënberg de morele winnaar. Banthum pakte de 2e periodetitel. Zij wonnen met 1-0 van SCD’83. Bij deze feliciteren wij onze buren van harte en alvast veel succes in de nacompetitie! De beste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Berry Maat, de vervanger van de geblesseerde Theo de Lange, had tweemaal de voorsprong op de schoen. Eerst stond paal een goal in de weg. Even later vond Berry de uitstekende doelman William Jacobs op zijn pad naar succes. Hij ranselde knap een bal uit de winkelhaak. Iedereen dacht de thee met een 0-0 te kunnen begroeten maar Rolf Hofsink dacht daar anders over. Hij gooide een voorzet in de zestien waar niemand een hand naar uitstak. Zijn vrije trap vond rust in het doelnet. Hij was alweer zijn 17e(!) seizoenstreffer. Maar lang treurde Den Ham niet. Vlak na rust sloegen zij toe. Invaller Gerben Mooibroek kleurde zijn entree met de gelijkmaker. Hij reageerde attent bij een mooie aanval. Hierna had het beide kanten op kunnen gaan. Zowel Mariënberg als Den Ham maakte kennis met het houtwerk. Echter bleven doelpunten uit in het schaakspel, de rode loper bleef uit. Mariënberg bewees ASC’62 een mooie dienst, kieken of zij gezegend blijven! De mannen van Booijink speelden een puike partij, met iets meer geluk waren alle punten meegereisd naar Mariënberg. Het mag nog altied zo….Volgende week uit naar Zwolle waar HTC nog steeds strijdt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Weer een ploeg die het zeer vervelend vindt dat wij op bezoek komt