Bergentheim toont karakter tegen Avereest
15 november 2008

Bergentheim pakte eindelijk weer eens de volle winst in een competitiewedstrijd. Hoewel Avereest met een 1-0 voorsprong de rust in ging was Bergentheim met Herman Slot en Eddy Eggengoor trefzeker in het 2e bedrijf.

Bergentheim opende sterk tegen Avereest. Meteen vanaf de aftrap werd Avereest vastgezet
op eigen helft zonder overigens echte kansen af te dwingen. Met goed verzorgt veldspel was
Bergentheim de bovenliggende partij tegen een elftal die af en toe de beuk er flink ingooide.
Zo was het Edwin Slot die na een half uur een spijkerhard duel aanging en enkele minuten na
dit duel het veld geblesseerd moest verlaten. Een unicum want zelden of misschien wel nooit
verliet hij geblesseerd een wedstrijd. Ook Maarten ten Brinke moest na een grove charge
zwaar geblesseerd het veld verlaten. In de tussentijd scoorde Avereest de 1-0 na onnodig
balverlies van Michiel Mannessen. In de 2e helft beet Bergentheim van zich af en trok
met veel passie en beleving ten strijde. Avereest kwam niet meer in het spel voor en het was
wachten op de gelijkmaker. In de 68e minuut kopte Herman Slot na een afgemeten voorzet
van Paul Ekkel beide ploegen op gelijke hoogte. Daarna was het wachten op het genadeschot
van Bergentheim. Een pass van 30 meter van Jan-Hendrik Kollen op de goedspelende Eddy
Eggengoor bracht de beslissing. Met een afgemeten lob bracht Eddy Eggengoor Bergentheim
op een dik verdiende voorsprong. Na dit doelpunt was de wedstrijd beslist en was Avereest
niet bij machte nog enig gevaar te stichten. Komende zaterdag is Bergentheim vrij en op
29 november is HTC te gast op sportpark Moscou, aanvang 14.30 uur.

Bron: Bergentheim

1-0  Jeroen Dijk
'68  1-1  Herman Slot
  1-2  Eddy Eggengoor