CSV ’28 wint topwedstrijd tegen Den Ham
8 november 2008

De wedstrijd tussen CSV ’28 en Den Ham, resp. op de 3e en 2e plaats, moest door CSV gewonnen worden, om nog een beetje zicht te houden op de bovenste plaats. Het werd een doelpuntrijk duel.

Vanaf de aftrap liet CSV aan de vele toeschouwers zien wat de plannen waren en toog massaal ten aanval. Al in de tweede minuut stuurde rechterverdediger Berry van Leijen, die een prima wedstrijd zou spelen, met een diepe bal Raymond Lachenal richting vijandelijke doel. De doorgebroken Lachenal werd door zijn directe verdediger Wijnand Meijer ten val gebracht, maar scheidsrechter Rorije uit Wapenveld liet het bij een gele kaart, waar hij ook rood had kunnen geven. CSV werd hierdoor gelukkig niet uit zijn evenwicht gebracht en bleef met goed combinatiespel het vijandelijke doel zoeken. Kansjes waren er voor Jeroen Soppe (op aangeven van Yavuz Özdemir) en Pascal Frederiks uit een hoekschop. CSV dicteerde op dat moment de wedstrijd en nam na ruim 20 minuten spelen terecht de leiding. Berry van Leijen ondernam een rush langs de lijn en speelde Lachenal vrij en diens voorzet werd door Jeroen Soppe koppend afgerond (1-0). Tien minuten later speelde (opnieuw) van Leijen met een lange bal Mayken Stolte aan. Die middenvelder, die een puike wedstrijd afleverde, speelde zijn tegenstander gemakkelijk uit, maar zijn voorzet was niet nauwkeurig genoeg. De laatste kans deed zich op slag van rust voor, toen een vlotte combinatie tussen Lachenal en Özdemir eindigde bij Thomas Wieringa, die helaas overschoot.

Na de thee ging CSV vrolijk verder met het dwingende spel, wat ze voor de rust al geruime tijd speelden. En met succes. Er waren pas 7 minuten gespeeld toen een CSV-aanval een hoekschop opleverde. De “inswinger” van Wieringa trof bijna doel en werd met de nodige moeite uit het doel van Den Ham gehaald, echter ten koste van een nieuwe hoekschop. Die werd doeltreffend afgerond door opnieuw Soppe (2-0). CSV nam daarna wat gas terug en dat stelde Den Ham in staat om weer in de wedstrijd te komen. Een snel genomen vrije trap verraste de verdediging van CSV, die niet anders dan via een overtreding een tegendoelpunt kon voorkomen. De toegekende strafschop werd echter onberispelijk door Gert Nijmeijer ingeschoten (2-1). En een dikke 5 minuten later ging het weer fout. Eerst voorkwam keeper Peter Smit nog dat de doorgebroken Gerben Mooibroek kon scoren, maar een minuut later lag de bal alweer op de stip. Een overtreding binnen de 16 straft werd (te zwaar) bestraft met een strafschop. De niet erg in de wedstrijd zittende spits Robin Bergins zag zijn schot echter door de paal gekeerd worden. CSV ’28 was ogenblikkelijk weer wakker en greep opnieuw het initiatief. Een paar minuten na de gemiste strafschop scheen de mee naar voren gekomen Jeroen Broekroelofs uit vrije positie te scoren, maar hij raakte de bal wat ongelukkig. Twee minuten later eindigde een combinatie tussen Özdemir en Stolte in een hoekschop die genomen werd door Wieringa. Die verschalkte met een nieuwe “inswinger” keeper Jacobs volkomen (3-1). Weer enkele minuten later werd een vrije trap van Den Ham van richting veranderd, maar Peter Smit redde bekwaam. In de tegenstoot werd de opgekomen van Leijen binnen de 16 ten val gebracht en kon Wieringa vanaf 11 meter zijn tweede doelpunt laten aantekenen (4-1). En drie minuten voor het einde was Patrick Speetjens beslist niet zelfzuchtig, toen hij in kansrijke positie de bal aflegde op Wieringa, die in volle ren de bal in de korte hoek joeg en daarmee een onvervalste hattrick liet aantekenen (5-1).
CSV liet deze middag zien, dat het tot veel in staat is, mits er gespeeld wordt met de nodige inzet en beleving.