S.C.D.’83 EFFECTIEVER DAN GRAMSBERGEN 2-0 WINST
8 november 2008

S.C.D.’83 moest het in het duel op de Boekweit tegen Gramsbergen het zonder doelman Wilfred Hiddink stellen die deze week op de training geblesseerd raakte. Nico Both toonde zich een waardiger vervanger. S.C.D.’83 behaalde niet het spelniveau van de verloren wedstrijd vorige week tegen Vios. Tegen het te statisch opererend Gramsbergen was het in het begin zoeken en de gasten hadden direct na het begin signaal van scheidsrechter Steen uit Wierden een klein overwicht. Gramsbergen kregen kleine mogelijkheden Maarten Tromp schoot net voorlangs en naast, doelman Both kon op de schuiver van Bart Wind nog net de vingers achter krijgen via de paal gong de bal net naast. Na een kwartier spelen ging er meer dreiging uit vanuit het spel van S.C.D.’83. Maurits Antuma vond vanaf links met een prima voorzet Nexhat Berisa de kopbal van de spits werd door doelman Erik van ’t Holt met moeite overgetikt. Een aantal vrije trappen van Richard Tempelman leverde niets op voor S.C.D.’83, maar in de 19e minuut was het raak de vrije trap van Tempelman werd door van ’t Holt niet voldoende weggewerkt tussen de wirwar van benen wist Erik Wencker het gaatje te
vinden 1-0. Nadat Michel van ’t Zand in vrij staande positie de gelijkmaker liet liggen door over te koppen was S.C.D.’83 dicht bij de tweede treffer Nexhat Berisa zette hard voor Wencker kwam net te kort om binnen te schieten. Jeroen Kroes en Asse Klein waren voor de thuisploeg met nog 15 minuten in de eerste helft enkele keren dicht bij om de score verder op te voeren echter hun schoten gingen voorlangs het Gramsberger doel. Bij deze geringe voorsprong voor S.C.D.’83 bleef het gevaar in de dat zomaar de gelijkmaker van Grambergen binnen viel. Maarten Tromp en Maarten Pullen hadden niet het juiste richting gevoel door naast te schieten. De beste mogelijkheid voor de rust op de gelijkmaker lag op het hoofd van Bart Wind in vrijstaande positie kopte de middenvelder van dichtbij over.Ruststand 1-0.
In het tweede part bleef Gramsbergen het proberen maar het bleef allemaal zonder overtuiging Mark Hamberg ingevallen voor Jacob Withaar testte doelman Both die geen krimp gaf. De S.C.D. doelman zag vervolgens Maarten Tromp naast schieten. Over en weer nam gaandeweg de strijd de irritatie toe scheidsrechter Steen gaf in totaal 5 gele kaarten 3 voor Gramsbergen en 2 voor de thuisploeg. De uitvallen van S.C.D’83 zagen er dreigender uit dan die van de gasten Nexhat Berisa zag na een knappe beweging zijn schot in de handen van de Gramsberger doelman belanden Eddy Lok schoot de rebound uit een slecht weggewerkte corner rakelings over. Asse Klein werd gewisseld voor van der Hulst en ook Gramsbergen wisselde Paul Kroezen werd naar de kant gehaald voor Machiel Hogenterp doe niet lang van zijn invalbeurt kon genieten door een blessure moest hij eruit voor Jan Bert Stroeve. Gramsbergen was in de 73e minuten dichtbij de 1-1 Maarten Tromp kwam oog in oog te staan met doelman Both die van geen wijken wilde weten door met de voet de schuiver te keren.
Met nog 10 minuten te gaan was het Nexhat Berisa die het vonnis over Gramsbergen velde uit een perfecte pas van Harold Pouls passeerde de spits eenvoudig doelman van ’t Holt en schoot de winst definitief binnen 2-0. Gelijk erop werd Berisa gewisseld voor Mark Zuidema die nog wel 3-0 scoorde maar de treffer wegens buitenspel niet door zag gaan. In de slotminuut hield doelman Both de nul op het scorebord door een schot van Tromp met de vuist te keren.

Bron: SCD'83

'19  1-0  Erik Wencker
'80  2-0  Nexhat Berisa