VIOS VAASSEN WINT MET GELUK TEGEN SCD ‘83 2-1
1 november 2008

SCD ‘83 heeft zichzelf op een regenachtig sportpark ‘de Kouwenaar ‘ in Vaassen danig tekort gedaan tegen de degradant uit de 2e klasse Vios Vaassen door het duel met 2-1 te verliezen, waar een puntendeling rechtvaardiger was geweest.

SCD ‘83 keek al snel tegen een achterstand aan, in 4e minuut nam de thuisploeg een vrije trap via Jelle Pol. Hij vond de vrijstaande Jelle Stoker en met een knappe kopbal werd Wilfred Hiddink gepasseerd 1-0. Het viel de SCD ploeg te prijzen dat het zich ondanks deze vroege tegenvaller niet uit veld liet slaan. Het nam gaandeweg de wedstrijd steeds meer het heft in handen en zette de thuisploeg onder druk. Die mocht blij zijn dat de SCD ‘83 voorwaartsen slordig met de geboden kansen omgingen. Vios beschikte in Wilco Liefers over een prima doelman die zeker tot driemaal toe zijn ploeg op de 0 hield. Nexhat Berisa zag zijn inzet maar net door de goalie tot corner verwerkt. Na een kwartier veerde men bij SCD ‘83 omhoog, echter het was weer de Vios doelman die de kanonskogel van Berisa uit zijn doel ranselde. SCD ‘83 bleef de aanval zoeken met het gevaar op de tegenstoot van Vios. In de counter lukte dat bijna via Samed Kilić, die rakelings voorlangs schoot. Aan andere kant deed doelman Liefers met een aantal knappe acties weer van zich spreken Nexhat Berisa zwenkte vanaf rechts naar binnen, schudde de tegenstanders van zich af maar wist de goalie niet te verschalken. Op slag van rust had Erik Wencker moeten scoren. Tempelman onderbrak een Vios aanval. Via Berisa werd de spits gezocht, maar weer was het de Vios doelman die als winnaar uit de strijd kwam en de ruststand op 1-0 hield.

In de tweede helft bleef SCD ‘83 jagen op de gelijkmaker, die na 13 minuten viel. De vrije trap van Richard Tempelman werd door Erik Wencker teruggekopt. Het was de mee opgekomen Robert Prinsen die de 1-1 aantekende. SCD ‘83 rook meer. Richard Tempelman zag zijn poging op de vuisten van Liefers uiteenspatten. Sven van der Hulst en Mark Zuidema werden ingezet voor Wencker en Kroes, maar langzamerhand vloeiden de krachten weg bij SCD ‘83 formatie. Met nog 10 minuten te gaan sloeg de thuisploeg toch nog toe. In een alles of niets poging om de punten thuis te houden was het verdediger Hans Peters, die zijn ploeg naar de overwinning schoot, zij het met een buitenspel luchtje. De resterende tijd was voor SCD ‘83 te kort om nog een puntje te pakken.

Bron: SCD'83

1-0  Jelle Stoker
'65  1-1  Robert Prinsen
'81  2-1  Hans Peters