CSV ’28 – Mariënberg blijft onbeslist
11 oktober 2008

CSV ’28 ontmoette deze middag Mariënberg. De ploeg uit Beerzerveld begon de competitie wat aarzelend, maar is nu bezig aan een grote opmars. CSV ’28 was nog ongeslagen en Mariënberg kwam dan ook naar Zwolle om CSV ’28 van die ongeslagen status te ontdoen.
Net als vorige week, begon CSV ’28 overrompelend, want al na 5 minuten kon de Zwolse aanhang juichen voor een doelpunt van Pascal Frederiks, die een vrije trap van links tot in het doel van keeper Albert Peters verlengde (1-0). En na 10 minuten was het bijna weer raak, toen Jeroen Soppe een vrije trap van de prima spelende Yavuz Özdemir, fraai inkopte, maar met een even fraaie reflex door keeper Peters tot hoekschop verwerkt zag worden.

De eerste aanvalsgolven van CSV luwden wat en Mariënberg kreeg vervolgens meer vat op het spel. Dat leverde na een kwartier een doelpunt op, toen de verdediging van CSV vrij simpel werd uitgespeeld en spits Martijn van der Hoeven de gelijkmaker kon scoren (1-1).

Onmiddellijk drong CSV weer aan. Eerst via een actie van Thomas Wieringa, waarbij velen een verdediger van Mariënberg een handsbal zagen maken, maar scheidsrechter Steen uit Wierden het anders zag. En weer twee minuten later onderschepte Özdemir een te zachte terugspeelbal, maar werd daarbij te erg uit balans gebracht om hem nog goed onder controle te kunnen krijgen en opnieuw een minuut later miste dezelfde Özdemir en kopkans, die hem door Soppe geboden werd. Daarna trok Mariënberg het spel weer naar zich toe. Gevaarlijk werd het via een vrije trap van Marcel Bolks maar na ruim een half uur was het wel raak. De verdediging onderbrak een aanval van Mariënberg via een overtreding net buiten de 16. Bij de ingestudeerde vrije trap werd het zicht aan keeper Peter Smit ontnomen en zo gebeurde het dat de bal van spits Ruud Buitenhuis langs de muur in het CSV-doel verdween (1-2). Smit voorkwam vlak voor rust nog wel een grotere achterstand door een goed schot van aanvoerder van der Hoeven bekwaam onschadelijk te maken.

Na de rust nam CSV het eerste initiatief via een actie van Özdemir, die pas op de rand van de 16 werd gestuit. De goed genomen vrije trap had keeper Peters, zoals wel meer ballen, niet klemvast. Nadat verdediger Arjan Peters voor Mariënberg eerst nog een kopkans kreeg, wist CSV na 7 minuten in de tweede helft de stand weer gelijk te trekken door een doelpunt van Patrick Speetjens (2-2). De wedstrijd werd hierna wat rommeliger. De middenvelders van CSV lieten zich te ver terugzakken en de verdediging speelde onrustig, zodat er van een goede opbouw geen sprake kon zijn. Toch kwamen er wel wat kansjes. Onder andere bij een verre ingooi van Fikret Akin. Zijn bal bereikte Özdemir, die uit een kansrijke positie over schoot. Opwinding was er een kwartier voor tijd toen verdediger Han Bouwhuis, bij een poging om invaller Elvin Matuankotta het scoren te beletten, een voorzet van Wieringa bijna in eigen doel schopte. Trainer Arnie Pot bracht 10 minuten voor tijd via Jeroen Broekroelofs meer lengte in de aanval, maar meer dan een paar hachelijke momenten voor het doel van Mariënberg leverde dat niet op. Beide ploegen moesten na 90 minuten voetbal met één punt tevreden zijn.