ASC’62 wint terecht van SCD '83 - 3-0
13 september 2008

SCD '83 wist op het sportpark “De Gerner” niet te imponeren tegen ASC’62 dat zelf ook niet de sterren van hemel speelde, maar dat wel op de beslissende momenten genadeloos toesloeg en dat SCD '83 een terechte 3-0 nederlaag toebracht.

SCD '83 zonder Arnoud Bolt (geblesseerd) hield in het eerste kwartier nog redelijk stand en het kreeg via Nexhat Berisa, die ook niet geheel fit aan de wedstrijd was begonnen, nog een mogelijkheid om de score te openen. Dankzij het een slippertje van verdediger Rijk Brosius kreeg de spits een doorloop mogelijkheid. De niet al te harde schuiver richting rechterhoek werd door doelman Berry Roeberts gepakt. SCD '83 kwam met het verstrijken van de tijd meer en meer onder druk te staan vanwege veelvuldig balverlies en een slechte opbouw. Achterin kreeg de ploeg het moeilijker en moeilijker tegen het spitsentrio Frans van Pijkeren, Stefan Holsappel en de snelle John Sanders. Toen de Dalfsenaren in de 17e minuut via John Sanders de 1-0 voorsprong pakten, kon de ploeg zijn geliefde spelletje spelen. De tegenstander het spel laten maken leunend op een stabiele achterhoede die deze middag weinig weggaf en via de snelle spitsen loeren op de counter. Even hield de SCD '83 bank de adem in. Ondanks dat de ploeg de mindere was dan de thuisploeg, was Nexhat Berisa na een halfuur dicht bij de gelijkmaker. De voorzet van rechts werd ineens via buitenkant links ingeschoten. Doelman Roeberts toonde zijn klasse en tikte de bal corner. Voor SCD '83 vlak voor de rust een nieuwe tegenvaller. Mark Zuidema moest met een blessure naar de kant en werd vervangen door de jonge Alvin Vogelzang. In de 45e minuut deelde de thuisploeg min of meer de genadeklap uit. Stefan Holsappel maakte zich met een paar knappe bewegingen vrij binnen de 16 en scoorde eenvoudig de 2-0.

Bron: SCD'83

'17  1-0  John Sanders
'45  2-0  Stefan Holsappel
  3-0  John Sanders