WZC Wapenveld-Gramsbergen 4-1
19 april 2008

WZC speelt zich na 4-1 winst veilig WZC heeft zich middels een knappe 4-1 overwinning verzekerd voor nog een jaar in de 3e klasse. Het begin was al goed voor WZC, na 5 minuten een vrije trap na het neerleggen van Peter Kersing, Erwin Fiks nestelt zich achter de bal en met een fraaie curve verdwijnt de bal achter doelman Albert Veldsink 1-0. Een beter start kon WZC zich niet wensen. De gasten die ook nog lang niet veilig zijn geen verwoed op jacht naar de gelijkmaker, het eerste wapenfeit kwam van de gevaarlijkste man van Gramsbergen, Roy Meier hij trof op zijn weg doelman Wibo van Dijk van WZC. Optisch was Gramsbergen in de deze fase sterker, WZC kreeg de betere mogelijkheden, zo wist Albert Henk Tessemaker het doel niet te vinden na een fraaie aanval. Ook kreeg Peter Kersing nog een goede kopkans in de 20e minuut, maar het vizier stond te hoog. In de 31e minuut kreeg Gramsbergen een strafschop, heel gemakkelijk weggegeven door de leidsvrouw van deze middag Bakker, doelman Wibo van Dijk ranselde de bal uit het doel en hield daarmee de voorsprong van WZC. Het gaf het team van trainer Eddy Zwijnenberg extra motivatie. Vlak voor de rust riep heel Gramsbergen om een strafschop toen een WZCer hands maakte binnen de 16 mtr, scheidsrechter Bakker liet gewoon doorspelen. Na de pauze met deze stand op het scorebord werd het spannend toen Gramsbergen meer risico begon te nemen, dat gaf de aanvallers van WZC meer ruimte om flink te counteren, kansen kreeg het maar steeds vond het doelman Veldsiek op hun weg. Een misverstand leidde de 1-1 in, slordig verdedigen kwam WZC duur te staan, Paul Kroezen ging er vandoor en nu was ook doelman van Dijk kansloos 1-1. Een hoekschop was de aanleiding voor de toegewezen strafschop voor WZC, Ronald Burgmeijer werd binnen de 16 mtr duidelijk omarmt door een verdediger van Gramsbergen, Bakker twijfelde niet en legde de bal op de stip ondanks verwoedde protesten van Gramsbergen. Erik Stapper voltrok het vonnis 2-1. De gasten waren van streek en WZC kon in de slotfase gemakkelijk naar 4-1 uitlopen door doelpunten van Ronald Burgmeijere en Erwin Fiks. Door deze overwinning en de andere uitslagen doet WZC nog volop mee in de strijd om de laatste periode. Man of the Match is Erwin Fiks.

Bron: WZC Wapenveld

1-0  Erwin Fiks
  1-1  Paul Kroezen
  2-1  Erik Stapper
  3-1  Ronald Burgmeijer
  4-1  Erwin Fiks