Den Ham-HTC (1-2) 19-04-2008
19 april 2008

Voor beide ploegen was er nog een laatste strohalm. Den Ham moest winnen en hopen dat IJVV een misstap zou maken in de strijd om het kampioenschap, HTC moest winnen om nog enig uitzicht te kunnen blijven houden op eventuele nacompetitie.

Dit gegeven leverde een open wedstrijd op met twee ploegen die voor de winst wilden gaan. Hoewel de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren had Den Ham voor rust de beste kansen om de score te openen. In de 30e minuut was het spits Robin Bergins die een voorzet van Gert Nijmeijer achter de prima keepende HTC doelman Folkher Langejans schoot, 1-0. HTC ging op zoek naar de gelijkmaker, de beste kans was er in de 40e minuut, toen Michael Ogubai een prima voorzet van Balthazar Gijzen op de buitenkant van de kruising kopte.

Na de rust was Den Ham een aantal keren bij een doelpunt, maar in een drietal één op één situaties bleef keeper Langejans de baas. Het was HTC dat in de 71e minuut de gelijkmaker produceerde. Een door de Den Ham verdediging verkeerd geraakte bal werd door scheidsrechter Koopmans uit Nijverdal als terugspeelbal beoordeeld. Een vrije trap op de 5 meter werd door Coen Dunnink niet benut, het was echter wel Mark de Boer die in een scrimmage voor het doel het laatste zetje gaf, 1-1. Vijf minuten later had de bal op de stip gemoeten een Den Ham zijde, een handsbal van verdediger Zwiers werd echter door Koopmans over het hoofd gezien. In de 90e minuut ging de bal dan toch op de stip. Keeper Jacobs kreeg de bal niet onder controle en liet deze voor de voeten van Ludo Remerie vallen, waarna hij de laatste bij de benen pakte. De jarige Michael Ogubai schoot de bal feilloos binnen, 1-2. Met wat kunst en vliegwerk wist HTC stand te houden, een licht geflatteerde maar wel prettige overwinning was een feit.

Bron: sv HTC

'30  1-0  Robin Bergins
'70  1-1  Mark de Boer
'90  1-2  Michael Ogubai