S.C.D.’83 OP HET TANDVLEES LANGS LEMELE 2-1
5 april 2008

In een moeizame wedstrijd op het sportpark “de Boekweit” trok S.C.D.’83 tegen mededegradatie kandidaat Lemele aan het langste eind. De spanning om niet te mogen verliezen was duidelijk merkbaar en te zien aan het spel van beide teams. Direct na het begin was de thuisploeg gevaarlijk, vanuit een corner was Iwan Schuurhuis dichtbij maar kon niet de juiste richting aan de bal geven. Pim Kuijer op aangeven van Nexhat Berisa kampte even later met het zelfde probleem. Na deze enkele mogelijkheden van S.C.D.’83 wisten geen van beide formatie’s een echte vuist te maken en leden veel bal verlies wat het kijkspel niet ten goede kwam. Na 20 minuten werd Lemele door S.C.D.’83 op eigen helft meer onder druk gezet. Nexhat Berisa probeerde het met een paar solo actie’s , die echter voor de spits op niets uitliepen wel zijn pass in de 24e minuut op Iwan Schuurhuis deze speelde zich vrij zijn schot in linkerhoek was onhoudbaar voor doelman William te Winkel 1-0. Gelijk erop had Jeroen Kroes de 2-0 op de slof maar schoot hard voorlangs. S.C.D.’83 had in deze fase toe moeten slaan maar verzuimde dit en gaf Lemele de gelegenheid terug te vechten Peter Talen ging op links goed door maar kreeg te weinig steun van zijn medespelers om af te leggen. Dat je spits Jeroen van der Berg een echte is ( 17 doelpunten dit seizoen ) liet hij zien na een half uur spelen, op borst hoogte werd hij binnen de 16 aangespeeld legde de bal dood voor de voeten om vervolgens in de draai de 1-1 binnen te schieten. Nexhat Berisa zat er even later dicht bij de 2-1 maar doelman te Winkel wenste aan dat feestje niet mee te werken en tikte de inzet over. Russtand 1-1

De Lemele doelman reageerde attent in het begin van de tweede helft toen Nexhat Berisa op links goed doorging en zijn schot via de voet van Harry Warmelink de bovenhoek dreigde binnen te gaan de cornerbal van Jeroen Kroes leverde geen gevaar op. In de 53 e minuut was het wel raak Kroes bracht de bal goed voor en Eddie lok kopte hard binnen 2-1. De middenvelder werd even later gewisseld voor de jonge Jacco Roest

Lemele begon vanaf de 70e minuut aan een alles of niets offensief Harry Warmelink trok mee naar voren ten strijde het kreunde en kraakte achterin bij S.C.D’83 maar het hield stand zij met het nodige geluk. Peter Talen legde vanaf de achterlijn perfect terug op invaller Ronald Lammerink die vergat uit te halen alleen voor Hiddink. S.C.D.’83 had de strijd op de counter kunnen af te maken maar deed dit knullig Nexhat Berisa legde te hoog aan voor doelman te Winkel en zag de bal overgaan. Iwan Schuurhuis werd bedankt voor zijn inzet en werd vervangen door Sven van der Hulst. In de slotfase was het billen knijpen voor de thuisploeg doelman Hiddink hield de ploeg op de been door met een katachtige reactie de kopbal van Henry ten Kley uit de hoek te ranselen en had het geluk aan zijn zijde toen hij in geslagen positie het schot van ten Kley op de paal zag belanden die daarmee de kans op minimaal een punt verknalde

Aan de andere kant in blessuretijd had Pim Kuijer meer oog voor het doel dan voor zijn vrijstaande medespelers echter 3-1 zou te veel van het goede zijn geweest. Met nog 2 wedstrijden te gaan blijft het ongemeen spannend onderin in het gevecht om de degradatie te ontlopen maar S.C.D.’83 houdt de regie hierover nog steeds in eigen hand.

Bron: SCD'83

'24  1-0  Iwan Schuurhuis
  1-1  Jeroen van den Berg