v.v. Avereest - v.v. Bergentheim ( 0 - 0 ) 3 - 1
27 oktober 2007

Bergentheim leed zaterdag een onnodige 3-1 nederlaag tegen Avereest. Na 34 minuten speelden de groen witten reeds met 10 man na 2 gele kaarten voor Jos Kikkert. Edwin Slot schoot Bergentheim nog op voorsprong maar deze kon niet worden vastgehouden.

Bergentheim begon goed en agressief aan de wedstrijd. Schoten van 2x Eddy Eggengoor, Ronnie Hakkers en Jeroen v/d Velde konden niet worden verzilverd. Avereest had weinig tot niets in de melk te brokkelen en Bergentheim combineerde naar hartelust. Na 34 minuten werd Jos Kikkert bestraft met een gele kaart na een overtreding alleen 1 minuut daarvoor was hij ook al met geel bestraft dus moest Bergentheim verder met 10 man. Ook na deze veldverwijdering bleef Bergentheim de betere ploeg. In de 44e minuut werd Avereest pas voor de eerste keer gevaarlijk maar Karel Pullen lag in de weg.

Meteen na rust werd Eddy Eggengoor met een steekpass alleen op de doelman afgestuurd maar hij werd vastgehouden en mocht Edwin Slot aanleggen vanaf de elfmeterstip. Deze kans werd feilloos benut. In de 55e minuut kwam Avereest op gelijke hoogte. Door enkele wisselingen aan Bergentheim kant liep men noodgedwongen achteruit in plaats van druk uit te oefenen op het zwakste punt van Avereest namelijk de verdediging.
Men kwam er steeds moeilijker uit. In de 84e minuut dacht Gert v/d Weide zijn tegenstander buitenspel te zetten niet wetende dat Herman Slot er nog achter stond. Dit buitenkansje werd feilloos benut door Avereest. De verwijtende blikken richting de grensrechter waren dan ook absoluut niet terecht. In de slotfase strooide Avereest nog meer zout in de wonde door de 3-1 binnen te schieten en keerde Bergentheim puntloos huiswaarts.