S.C.D.’83 TEN ONDER TEGEN DEN HAM 2-0 VERLIES
13 oktober 2007

Na Avereest vorige week deelde ook de v.v. Den Ham een gevoelige tik uit aan S.C.D.’83 het won in eigen huis met 2 – 0. Met deze uitslag mocht S.C.D.’83 de handen nog dichtknijpen want gezien de kansen vooral in de eerste helft had de thuisploeg de S.C.D. formatie met nog grotere cijfers naar huis kunnen sturen. Gelijk vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Poffers uit Nijverdal ging de thuisploeg furieus van start S.C.D.’83 kreeg de ene na de andere aanvalsgolf te verwerken en het was dan aan doelman Hiddink en het slechte afwerken van de Den Ham aanvallers te danken dat de stand lang op 0 – 0 bleef. Slecht sporadisch kwam S.C.D.’83 eruit men gokte met lange ballen naar voren toe hopende dat deze een keer goed zou vallen. Na 20 minuten de stormloop van Den Ham te hebben overleeft kreeg S.C.D.’83 een paar mogelijkheden Jim Langeveld werd op het randje 16 neergehaald de vrije trap belande in de muur en de lange rush van Nexhat Berisa zag er veel belovend uit maar de spits werd op het laatste moment van de bal gezet door Tommie Dam. Nadat Tim Nijzink de zoveelste kans voor de thuisploeg om zeep had geholpen zette Gerjan Blekkenhorst zijn ploeg in de 23e minuut met een bekeken schuiver op 1 – 0. Door prima ingrijpen van Robert Prinsen werd de 2 - 0 verhinderd Arnold Poortman leek een vrije doortocht te hebben maar Prinsen zette op het laatste moment de voet ervoor. Op slag van rust draaide een vrije trap voor S.C.D.’83 van aanvoerder Tempelman maar net langs de verkeerde kant van de paal.
Rust 1 – 0
S.C.D.’83 probeerde zich met hard te werken naar een beter resultaat te knokken, maar het was de thuisploeg dat de score verder uitbreidde. Hiddink zag in 57e minuut de zoveelste aanval van Den Ham op zich afkomen door een perfecte steekpass van Gerdo Kuiper op Arnold Poortman kwam deze vrij voor de S.C.D.’83 doelman die de situatie nog kon redden zij het niet klemvast maar op de rebound van Gert Nijmeijer moest ook hij het antwoord schuldig blijven 2 – 0. S.C.D.’83 had daarna pech uit de cornerbal van Martijn Hamhuis schoot Nexhat Berisa langs doelman William Jacobs net voor de lijn werd de bal nog weggehaald. Wouter Kolthof en Marc Zuidema werden ingezet voor Erik Wencker en Jim Langeveld een paar keer leek Zuidema op rechts voor wat succes te kunnen zorgen maar de hoop op resultaat liepen op niets uit. Door het warrige fluiten van scheidsrechter Poffers en het slechte presteren liepen de irritatie’s aan S.C.D’83 zijde op en werden menige gesprekken met de referee gevoerd over zijn beslingen wat resulteerde in een aantal gele kaarten. In de slotfase van de wedstrijd waarin S.C.D’83 geen potten kon breken werd Eddie Lok na lange tijd van afwezigheid nog vervangen door Harold Pouls.

Bron: SCD'83

'37  1-0  Gerjan Blekkenhorst
'54  2-0  Gert Nijmeijer