Bergentheim - WZC Wapenveld 2 - 1
23 september 2006

Bergentheim won zaterdag dik verdient van koploper WZC uit Wapenveld. Eddy Eggengoor opende de score en invaller Maarten ten Brinke kopte Bergentheim naar een 2-1 overwinning.

Na twee verliespartijen en een overwinning was het zaak voor de mannen van trainer Gerrit Meijerink om de punten deze middag in eigen huis te houden. Bergentheim was zeker in de eerste helft de betere ploeg alleen de geboden kansen werden niet benut. Met name spits Eddy Eggengoor was enkele malen dicht bij een doelpunt. Maar in de 45e minuut was het eindelijk raak. Eddy Eggengoor plukte op onnavolgbare wijze een bal uit de lucht en zijn vlammende schot verdween via de onderkant van de lat in het doel. Het begin van de 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld. Bergentheim ging onverdroten op zoek naar het 2e doelpunt maar deze bleef lang uit. Na een uur spelen nam WZC langzaam het heft in handen maar de verdediging van Bergentheim, onder aanvoering van de goedspelende Remco Stoeten, gaf geen enkele kans weg. In de 87e minuut liep Bergentheim eindelijk uit. Na een ingooi omspeelde Eddy Eggengoor zijn tegenstander en stuurde Marcel Euverman de diepte in richting de doelman van WZC. Marcel behield goed het overzicht en met een afgemeten voorzet bediende hij de zojuist ingevallen Maarten ten Brinke die met zijn tweede balcontact van de wedstrijd de bal beheerst binnenkopte.
In de 96e minuut kwam WZC uit een (onterecht) verkregen vrije trap op 2-1 maar verder lieten de groen-witten het niet komen en won men dik verdiend.

Zaterdag a.s. speelt Bergentheim opnieuw thuis en dan is HTC uit Zwolle de tegenstander, aanvang 14.30 uur.

Bron: Bergentheim

'45  1-0  Eddy Eggengoor
'87  2-0  Maarten ten Brinke
'95  2-1  Erik Stapper