CSV '28-IJVV 1-2
13 oktober 2007

IJVV heeft de koppositie in de derde klasse C heroverd door een zege bij CSV '28. Op Sportpark Het Hooge Laar zegevierden de IJsselmuidenaren met 1-2 door goals van Chiel en Koen Buikema.

CSV '28 was in de eerste twintig minuten de gevaarlijkste ploeg. Daarna nam IJVV het heft in handen. Vlak voor rust volgde de beloning via een goal van Chiel Buikema.

Na rust had Koen Buikema een uitgelezen mogelijkheid op 0-2, maar hij miste. Uiteindelijk viel de 0-2 alsnog. Koen Buikema schoot een strafschop binnen na een handsbal van CSV. Vervolgens verzuimde IJVV om door te drukken. Kansrijke situaties werden niet goed uitgespeeld en de afwerking was niet zorgvuldig. Een keer stond de keeper IJsselmuidens succes in de weg.

CSV kwam toch weer in de wedstrijd via een verkregen strafschop. In de slotfase voerde de thuisploeg met lange ballen de druk op. IJVV was in deze fase te onrustig, maar echte grote kansen waren schaars. Een keer werd IJVV bij een scrimmage gered door de paal.