SCD-HTC (1-2) 08-09-2007
8 september 2007

De blessureproblemen waren de afgelopen week echter weer toegenomen. Ditmaal was het Michael Schilling die met een spierblessure moest afhaken en ook de zieke Michael Ogubai kon aan het lijstje afwezige spelers worden toegevoegd.

Toch begonnen de Zwollenaren erg sterk tegen de gastheren. Door prima combinatievoetbal wist HTC regelmatig gevaar te stichten in de zwak ogende verdediging van SCD. In de 10e minuut probeerde Edwin Eikenaar keeper Hiddink vanaf de middellijn met een lob te verschalken. De SCD goalie kon de bal maar net tot corner verwerken. In de 15e minuut was het Edwin Eikenaar die aan de basis stond van de verdiende voorsprong voor HTC. Zijn vrije trap werd door Raymond Hooiveld voor de voeten van Coen Dunnink gekopt, deze ronde beheerst af, 0-1. In de 18e minuut leidde balverlies van Edwin Eikenaar de beste kans voor SCD in, Nexhat Berisa raakte de lat met een afstandsschot. Zeven minuten later was het toch raak toen Asse Klein Nexath Berisa met een steekpass bediende en Folkher Langejans werd gepasseerd.

Het was HTC dat het initiatief bleef houden. In de 37e minuut wist Iljas Baltes een uitstekende pass van Coen Dunnink niet te verzilveren. De mooiste aanval van de eerste helft was wel raak, in de 40e minuut bediende Coen Dunnink Joris de Wilde met een prachtige dieptepass, de laatste speelde een aantal verdedigers uit en bediende Marco Tatje op maat waardoor hij HTC weer op voorsprong bracht.

De tweede helft kwam SCD goed uit de startblokken en zette HTC onder druk door een opportunistische voetbalopvatting. HTC had duidelijk moeite met deze nieuwe situatie en de gastheren hadden direct na rust twee prima mogelijkheden via Martijn Hamhuis en Erik Wencker. In de 53e minuut moet HTC verdediger Raymond Hooiveld zijn keeper assisteren door een bal van de lijn te halen. Pim Kuijer teisterde in de 75e minuut de paal nog een keer.

HTC bleef loeren op een counter maar wist uit de weinige mogelijkheden niet de score uit te bouwen en daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Uiteindelijk bleef het bij de 1-2 stand, op basis van de eerste helft niet geheel onverdiend.