Nieuws
Spelen in de grootste zandbak van Zwolle 21 juni 2008

Vandaag organiseerde Sportpark De Pelikaan in samenwerking met voetbalvereniging HTC het eerste Zwols Beachsoccertoernooi.

Deelname aan het toernooi was uitsluitend bedoeld voor de eerste selectie-elftallen van de Zwolse Voetbalverenigingen. Zeker 10 van de 16 uitgenodigde voetbalverenigingen waren met hun eerste selectie aanwezig op het toernooi. Zij speelden in twee poules hun wedstrijden waarna uiteindelijk HTC en WVF in de finale mochten uit gaan maken wie zich de eerste Beachsoccer Kampioen van Zwolle mocht noemen. HTC won na het nemen van strafschoppen en dus mag HTC op 19 en 20 juli a.s. deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Beachsoccer op het strand van Scheveningen.

Niet alleen de heren van HTC maar ook de dames doen op deze dagen mee aan het Nederlands Kamioenschap. De dames wisten zich vanmorgen knap via voorronde wedstrijden in Scheveningen te plaatsen voor het hoofd toernooi.

Tijdens het toernooi was er de mogelijkheid om op het beachveld deel te nemen aan de wedstrijd “Wie heeft het hardste Beachsoccer-schot van Zwolle”. Martijn van Stegen en Yordi Lemmens lieten zien over het hardste schot te beschikken. Met 114 km/u wisten zij ieder een kaartje in de wacht te slepen voor de afscheidswedstrijd van Jaap Stam zaterdag 26 juli a.s. in Zwolle.

Bron: Zwolle.org